Privatumas

PRIVATUMO IR SLAPUKŲ POLITIKA

Bendrovė Eli Lilly and Company ir jos antrinės įmonės („Lilly“) gerbia savo interneto svetainių lankytojų privatumą. Todėl sukūrėme šios interneto svetainės Privatumo ir slapukų politiką bei autorinių teisių patvirtinimo dokumentą. Šios interneto svetainės Privatumo ir slapukų politika taikoma tik toms interneto svetainėms ir mobiliosioms programėlėms, kurios priklauso bendrovei Lilly ir kurios turi tiesioginę nuorodą į šį dokumentą, svetainės apatinėje išnašoje arba mobilioje programėlėje spustelėjus mygtuką „Privatumo ir slapukų politika“.

 

ASMENINĖS INFORMACIJOS RINKIMAS IR TVARKYMAS. Per šią interneto svetainę bendrovė Lilly renka tokią toliau nurodytą informaciją apie Jus:

Slapukai: Šioje interneto svetainėje taikoma vadinamoji slapukų (angl. cookies) technologija. Slapukas – tai informacijos dalis, kurią mūsų interneto serveris siunčia į Jūsų įrenginį (tiksliau į Jūsų naršyklės failą), kai prisijungiate prie svetainės. Šiame skyriuje išsamiai aprašoma, kokie slapukai yra įdiegiami, kaip juos aptikti Jūsų įrenginyje ir kaip pakeisti privatumo nuostatas, norint apriboti slapukų naudojimą. Atkreipkite dėmesį, kad slapukų nustatymų pakeitimas gali turėti įtakos Jūsų kaip vartotojo naršymo galimybėms, taip pat gali apriboti prieigą prie šios ir kitų svetainių.

Dalis slapukų yra reikalingi tam, kad ši interneto svetainė galėtų tinkamai veikti, ir yra įdiegti iš anksto. Kiti slapukai (paprastai žiniatinklio analitiniai slapukai) gali būti įdiegiami Jūsų įrenginyje tik gavus sutikimą. Duodami sutikimą kartu sutinkate, kad tokie slapukai būtų išsaugomi Jūsų įrenginyje vienerius metus Mūsų svetainėje naudojame šių rūšių slapukus.

 

1. Žiniatinklio analitiniai slapukai. Jei sutinkate, Jūsų įrenginyje mūsų tiekėjo žiniatinklio serveris instaliuos slapuką, kad pagerintų statistinės programos tikslumą. Šis slapukas padeda nustatyti vartotojo naršymo įpročius, tačiau vienintelė slapuko renkama asmeninė informacija yra IP adresas. Tokią informaciją naudojame norėdami nustatyti bendruosius vartotojų naršymo įpročius, pvz., kokios nuorodos buvo spustelėtos ar kokie dokumentai atversti, tam kad galėtume palaikyti ir tobulinti mūsų paslaugas.

2. Seanso slapukai. Kai naršote mūsų svetainėje ir pereinate iš vieno puslapio į kitą, neretai mums reikia įsiminti Jūsų techninius duomenis. Šią techninę informaciją naudojame įvairiais būdais, siekdami pagerinti Jūsų kaip vartotojo galimybes. Šiuose seanso slapukuose nėra asmens tapatybę atskleidžiančios informacijos, ir surinkti duomenys laikomi tik iki naršymo seanso pabaigos, kol paliekate mūsų svetainę.

3. Ilgalaikiai arba registravimosi seanso slapukai. Kai mūsų svetainėje registruojatės ribotai prieigai, galime įdiegti slapuką Jūsų kompiuteryje su tikslu atsiminti Jūsų registravimosi duomenis. Tai gali būti naudojama Jūsų patogumui, kad kitą kartą apsilankant nereikėtų iš naujo įvesti visos registravimosi informacijos. Pabaigus naršymo seansą, šis slapukas išlieka vienerius metus.

 

Trečiųjų šalių slapukai mūsų svetainėse. Bendrovė Lilly per šią svetainę neleidžia trečiosioms šalims Jūsų kompiuteryje įdiegti slapukų, nebent šie slapukai įdiegiami mūsų prašymu, mes tiesiogiai juos kontroliuojame, ir jie nėra naudojami ar prieinami trečiosioms šalims, išskyrus kaip yra nustatyta šioje Politikoje.

 

Slapukų valdymas. Jei nuspręsite neleisti Jūsų kompiuteryje įdiegti slapukų, ši interneto svetainė ir kai kurios funkcijos, pvz., vartotojo registracija, gali neveikti. Norint peržiūrėti ar ištrinti slapukus, esančius Jūsų įrenginyje, gali būti taikomi įvairūs metodai, ir tai priklauso nuo naudojamos naršyklės. Toliau pateikiamos dažniausiai naudojamų interneto naršyklių instrukcijos.

Jei iOS įrenginiuose (iPhone, iPad arba iPod Touch) naudojate Safari, slapukus galite valdyti: 1. Pasirinkite Nustatymus („Settings“), po to

2. Safari

3. Slinkite žemyn į Privatumo („Privacy“) dalį.

 

Norėdami peržiūrėti slapukus Internet Explorer 5.0, 6.0, 7.0, 8.0 ar naujesnės versijos naršyklėje:

1. Pasirinkite Įrankius („Tools“), po to

2. Interneto parinktys („Internet Options“),

3. Spustelėkite Bendrąjį („General“) skirtuką,

4. Spustelėkite Nustatymus („Settings“),

5. Peržiūrėti failus („View Files“).

 

Norėdami valdyti slapukus Internet Explorer 6.0 ar naujesnės versijos naršyklėje:

Internet Explorer 6.0

1. Pasirinkite Įrankius („Tools“), po to

2. Interneto parinktys („Internet Options“)

3. Spustelėkite Privatumo („Privacy“) skirtuką

4. Spustelėkite Adaptuotą lygmenį („Custom Level“)

5. Spustelėkite Išplėsties („Advanced“) mygtuką

6. Patikrinkite langelį „Išjungti automatinį slapukų siuntimą“ („Override automatic cookie handing“) ir pasirinkite „Sutinku“ („Accept“), Blokuoti („Block“) ar Paraginti veiksmą („Prompt“).

 

Internet Explorer 7.0 or 8.0

1. Pasirinkite Įrankius („Tools“), po to

2. Interneto parinktys („Internet Options“)

3. Spustelėkite Privatumo („Privacy“) skirtuką

4. Paslinkite šliaužiklį ir pasirinkite pageidaujamas nustatymus

5. Spustelėkite išplėsties („Advanced“) mygtuką

6. Patikrinkite langelį „Išjungti automatinį slapukų siuntimą“ („Override automatic cookie handing“) ir pasirinkite „Sutinku“ („Accept“), Blokuoti („Block“) ar Paraginti veiksmą „Prompt“).

 

Jeigu naudojatės kita naršykle, siūlome apsilankyti gamintojo interneto svetainėje, kur rasite daugiau informacijos, arba tinklalapyje adresu http://www.aboutcookies.org/default.aspx.

 

Jūsų pateikta asmeninė informacija

Daugeliui mūsų teikiamų paslaugų registracija nebūtina. Galite lankytis mūsų svetainėse nesiregistruodami arba nepateikdami asmeninės informacijos. Tačiau savo asmens duomenis turėsite pateikti registracijos puslapyje arba toje svetainės dalyje, kuri leidžia su mumis susisiekti.

 

Jeigu būtina registruotis, kad galėtumėte naudotis mūsų svetaine ar jos dalimis, arba yra reikalinga užpildyti elektroninę paraišką (taikoma sveikatos priežiūros specialistams), pavyzdžiui, naujienlaiškio prenumeratai, mes prašysime Jūsų laisva valia pateikti asmens duomenis, pagal kuriuos galėtume nustatyti Jūsų tapatybę, pvz. vardą, pavardę, adresą, telefono numerį, el. pašto adresą ir kitus panašius duomenis (toliau – Jūsų duomenys). Jeigu šie duomenys būtini, mes tai aiškiai nurodysime savo svetainėje.

Žiniatinklio serverio žurnalai. Kaip ir daugelis interneto svetainių, mes automatiškai renkame žiniatinklio serverio žurnalo informaciją, kai lankotės vienoje iš mūsų interneto svetainių, ir naudojame kompiuterį, kuris teikia mūsų interneto svetainės prieglobą (vadinamą „žiniatinklio serveriu“). Žiniatinklio serveris automatiškai atpažįsta tam tikrą informaciją, pvz., Jūsų IP adresą (išskyrus kaip nurodyta toliau skyriuje „IP adresas“), datą ir laiką, kai lankėtės mūsų svetainėje, puslapius, kuriuos naršėte mūsų svetainėje, interneto svetainę, iš kurios prisijungėte, naudojamos naršyklės rūšis (pvz., Internet Explorer, Firefox, Chrome), naudojamos operacinės sistemos rūšį (pvz., Windows XP, MAC OS X) bei Jūsų interneto paslaugų teikėjo domeną bei adresą (pvz., AOL). Jei mūsų svetainėje naudojami slapukai, žiniatinklio serveryje taip pat bus renkama ši informacija. Mes dažnai peržiūrime serverio žurnalus, kad žinotume, kokiuose svetainės puslapiuose lankomasi, kad geriau suprastume, kaip vartotojai naudojasi mūsų svetaine. Tokie duomenys populiariai vadinami žiniatinklio statistika. Pasinaudodami ja galime pagerinti mūsų paslaugas. Be to, piktnaudžiavimo atveju galime panaudoti šią informaciją kartu su Jūsų interneto paslaugų teikėju ir (arba) vietinėmis valdžios institucijomis, kad nustatytume piktnaudžiavimo šaltinius.

 

IP adresai. Šioje interneto svetainėje naudojami interneto protokolo (IP) adresai. IP adresas – tai Jūsų kompiuterio numeris, kurį priskyrė Jūsų interneto paslaugų teikėjas, kad turėtume prieigą prie interneto. Paprastai IP adresas keičiasi kiekvieną kartą, kai jungiatės prie interneto (tai dinaminis adresas). Atkreipkite dėmesį, kad, esant plačiajuosčiam ryšiui, priklausomai nuo individualių aplinkybių, gali būti ir taip, kad gaunamame Jūsų IP adrese arba galbūt naudojamuose slapukuose gali būti informacijos, kuri gali būti identifikuojama. Taip yra todėl, kad tam tikras plačiajuostis ryšys nepakeičia Jūsų IP adreso (jis yra statiškas), ir jis gali būti susietas su Jūsų asmeniniu kompiuteriu. Kaip jau buvo nurodyta, IP adresai yra žiniatinklio žurnalo informacijos dalis.

 

NAUDOJIMAS IR ATSKLEIDIMAS

Jūsų duomenis naudosime, kad galėtume atsakyti į gautus paklausimus, taip pat kartais galime juos naudoti norėdami geriau suprasti Jūsų poreikius bei sužinoti, kaip galime patobulinti svetainę, siūlomus produktus ir paslaugas.

 

Jeigu esate sveikatos priežiūros specialistas, Jūsų duomenis galime naudoti ir rinkodaros tikslais. Tam duomenis analizuosime ir suskirstysime į segmentus, kad galėtume pritaikyti pateikiamą informaciją pagal Jūsų poreikius ir pageidavimus. Taip pat tais pačiais tikslais galime informaciją apie Jus papildyti ar subendrinti su duomenimis, kurie gauti iš trečiųjų šalių.

 

Galime dalintis informacija apie Jus su bendrovės Lilly atstovais, tiekėjais ar partneriais, kurie bendrovei Lilly arba kartu su ja teikia paslaugas. Tokie atstovai, rangovai ar partneriai negalės naudoti suteiktų duomenų bet kokiu kitu būdu nei su tikslu teikti paslaugas bendrovei Lilly arba bendradarbiaujant su bendrove Lilly (pvz., kai kurie mūsų gaminiai kuriami ir tiekiami į rinką partnerystės su kitomis bendrovėmis pagrindu). Pavyzdžiui, informaciją apie Jus galime teikti atstovams, rangovams ar partneriams, kurie teikia platformą mūsų duomenų bazėms, duomenų tvarkymo paslaugoms, tam, kad jie galėtų Jums atsiųsti informaciją, kurios prašėte. Bendrovė Lilly reikalauja, kad tokie rangovai sutartimi užtikrintų saugumo ir privatumo stebėsenos įsipareigojimus, kurie yra ne mažiau griežti už tuos, kurie nurodyti šioje Privatumo ir slapukų politikoje. Taip pat žr. ankstesnį „Žiniatinklio analitiniai slapukai“ skyrių.

Bendrovė Lilly pasilieka teisę dalintis informacija apie Jus, atsakydama į teisėtas informacijos užklausas, kurias pateikia valdžios institucijos, arba įstatymų numatytais atvejais. Taip pat galime teikti šios svetainės pagrindu surinktą informaciją apie Jus trečiajai šaliai, kuri susijusi su šios interneto svetainės pardavimu, įgaliojimais ar verslo perdavimu kitais pagrindais. Tokiais atvejais reikalaujame, kad toks pirkėjas informaciją apie Jus naudotų, kaip numatyta šioje Privatumo ir slapukų politikoje. Bet kokios trečiosios šalys, su kuriomis dalinamės tokiais duomenimis (išskyrus valstybines institucijas, kurioms privalome pagal įstatymą atskleisti informaciją), sutartimi įsipareigoja saugoti privatumą ne mažiau griežtai, nei nurodyta šioje Politikoje.

 

SUTIKIMAS TVARKYTI DUOMENIS JUNGTINĖSE AMERIKOS VALSTIJOSE IR KITOSE ŠALYSE.

Ši svetainė priklauso ir yra valdoma UAB «Eli Lilly Lietuva», tačiau informacija, kurią pateiksite, taip pat galės naudotis mūsų bendrovės filialai, pardavėjai ir tiekėjai kitose šalyse. Jeigu lankotės šiame puslapyje ir prie jo prisijungiate ne Jungtinėse Amerikos Valstijose, Jūsų pateikta ir šiame tinklalapyje gauta informacija bus perduota už Jūsų šalies teritorijos ribų. Asmens duomenų teisinės apsaugos lygis ne visose šalyse yra vienodas, ir jis gali skirstis nuo to, kuris pagal įstatymus taikomas šalyje, kurioje gyvenate. Nepaisant to, dėsime visas šioje Politikoje nurodytas įmanomas pastangas ir imsimės visų čia nurodytų tinkamų saugumo priemonių, kad užtikrintume Jūsų pateiktos informacijos apsaugą. Naudodamiesi šiuo tinklalapiu, sutinkate, kad Jūsų pateikti duomenys būtų renkami, saugomi ir tvarkomi Jungtinėse Amerikos Valstijose ir bet kurioje kitoje šalyje, kuriai, vykdydami savo veiklą, galime perduoti Jūsų duomenis. Be savo visuotinės privatumo politikos, bendrovė „Lilly“ taiko ir laikosi visų ES, JAV ir Šveicarijoje taikomų privatumo ir duomenų apsaugos principų ir JAV „Privatumo skydo“  principų, kad apsaugotų asmens duomenis ES ir Šveicarijoje.

 

JŪSŲ TEISĖS

Prieiga ir taisymai. Pagal Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą turite teisę bet kada atšaukti duotą sutikimą toliau naudoti Jūsų asmeninę informaciją ir prašyti prieigos prie mūsų tvarkomų Jūsų asmens duomenų. Taip pat turite teisę atnaujinti savo duomenis, juos ištrinti arba papildyti netikslią ar neišsamią informaciją. Taip pat galite paprašyti nebesiųsti informacijos iš „Lilly“ svetainės ir pareikalauti, kad pašalintume Jus iš savo kontaktų sąrašų.

 

Jei norite, kad Jus pašalintų iš mūsų kontaktinių sąrašų, prašome parašyti bendrovei Lilly šiuo adresu:

UAB Eli Lilly Lietuva

Gynėjų g. 16, Vilnius

LT-01109 LIETUVA.

 

Prašome atkreipti dėmesį, kad, kol bus atnaujinti mūsų sąrašai, kurį laiką toliau galite gauti informaciją iš mūsų.

 

Kai kuriose svetainėse, savo asmeninio tinklalapio konfigūracijos srityje, suteikiame galimybę redaguoti savo naudotojo paskyros informaciją, kurią pateikėte registruodamiesi. Susisiekę su mūsų svetainės administratoriumi, galite paprašyti, kad Jūsų naudotojo paskyra būtų ištrinta. Pašalinus Jūsų naudotojo paskyrą, turinys arba kiti duomenys, kuriuos mums pateikėte, bet kurie nėra Jūsų naudotojo paskyroje, pavyzdžiui, pasisakymai forumuose, mūsų nuožiūra, gali ir toliau likti svetainėje.

SAUGUMAS

Šios interneto svetainės sritys, kuriose renkama informacija apie Jus, naudoja standartinį SSL (secure socket layer) šifravimą, tačiau, norint pasinaudoti jo privalumais, Jūsų interneto naršyklė turi palaikyti šifravimo apsaugą (ji yra visose interneto Explorer versijose, pradedant 3.0, ir visose kitose populiariose interneto naršyklėse). Bendrovė Lilly naudoja savo ir trečiųjų šalių regioninius prieglobos centrus (žr. skyrių „Tarptautinis perdavimas“), kuriuose įrengtos saugos priemonės, užtikrinančios standartinę Jūsų duomenų apsaugą. Šiuose regioniniuose centruose informacija apie Jus saugoma duomenų bazėse, kurios apsaugotos užkarda ir įsilaužimo aptikimo programine įranga.

 

TARPTAUTINIS PERDAVIMAS Asmens duomenys gali būti perduodami Jungtinėse Amerikos Valstijose esančioms antrinėms bendrovėms. „Lilly“ ir su ja susijusios bendrovės Jungtinėse Amerikos Valstijose laikosi JAV ir ES „Privatumo skydo“ nuostatų, kaip jas aiškina JAV prekybos departamentas, dėl asmeninės informacijos, gaunamos iš Europos Sąjungos (ES) valstybių narių, rinkimo, naudojimo ir saugojimo.  

 

Daugiau informacijos apie tai, kaip „Lilly“ įmonės JAV tvarko iš ES gaunamus asmens duomenis, rasite „Lilly“ pranešime apie „privatumo skydą“ (Lilly Privacy Shield Notice) internete adresu https://www.lilly.com/privacy.aspx.

 

Informacija apie Jus gali būti perduodama tarptautiniu mastu tarp bendrovės Lilly antrinių įmonių visame pasaulyje, verslo partnerių ir atstovų, kaip nustatyta šios Privatumo ir slapukų politikos „Naudojimas ir atskleidimas“ skyriuje. Be to, visų bendrovės Lilly interneto svetainių priegloba teikiama bendrovės Lilly ar trečiųjų šalių regioninės prieglobos centruose. Tai reiškia, kad Jūsų pateikta informacija apie Jus, taip pat ir kita informacija, išdėstyta skyriuje „Asmeninės informacijos rinkimas ir tvarkymas“, yra automatiškai perduodama į tokius prieglobos centrus ir apdorojama.

 

KITA SVARBI INFORMACIJA

Nepilnamečiai. Įspėjame, kad ši svetainė neskirta ir nesukurta pritraukti asmenis, kurie yra jaunesni nei 18 metų amžiaus. Nerenkame tapatybę atskleidžiančios asmeninės informacijos iš asmenų, jei iš tikrųjų žinome, kad asmuo yra jaunesnis nei 18 metų amžiaus.

 

Slapti duomenys. Šioje interneto svetainėje asmens duomenys, kurie atskleidžia rasinę arba etninę kilmę, politines, religines arba filosofines pažiūras, priklausymą profesinėms sąjungoms, ir duomenys apie asmens sveikatą ar intymų gyvenimą arba teistumą, gali būti renkami ir tvarkomi tik turint Jūsų aiškų savanorišką sutikimą ir tik tokios apimties, kiek būtina dėl svetainės veikimo ar svetainėje teikiamų paslaugų.

 

Nuorodos į kitas svetaines. Mūsų lankytojų patogumui šioje interneto svetainėje pateikiamos nuorodos į kitas svetaines, kuriose, mūsų nuomone, gali būti naudingos informacijos. Čia aprašyta politika ir procedūros netaikomos tokioms svetainėms. Norint gauti informacijos apie šių svetainių privatumo, saugumo, duomenų rinkimo ir platinimo politiką, siūlome tiesiogiai susisiekti su šiomis svetainėmis. Bendrovė Lilly nėra atsakinga už trečiųjų šalių interneto svetainių veiksmus ar turinį.

 

Šios interneto svetainės privatumo ir slapukų politikos pakeitimai. Kartkartėmis galime atnaujinti šios interneto svetainės privatumo ir slapukų politiką. Jūsų patogumui po

atnaujinimo šiame puslapyje paskelbsime atnaujintą versiją. Informacija dėl atnaujintos politikos bus paskelbiama prieš 30 dienų iki jos įsigaliojimo.